Ineke

Ineke 15

    Brons           29 x 10 x 9

    1996             niet beschikbaar

 Dit is het eerste bronzen beeld, wat ik onder leiding      van de kunstenaar Loek Hambeukers, zelf in brons afgegoten en bewerkt heb. In oorsprong opgebouwd als figuur studie naar model van mijn toenmalige vriendin. De latere galeriehoudster van Galerie 'Mignon' in Wijk bij Duurstede.

Lady Longhair

LadyLonghair01c

Keramiek   58x38x29

  

1998              € 1175

Dit beeld laat mijn heftige geobsedeerdheid zien voor vrouwen met lang haar in de vorm van een vrouw met haren van diverse vrouwen met lang haar. Op veels te jonge leeftijd als kind zwierf ik laat in de avond nog op straat, vergeten door ouders met een alcohol probleem. Verderop in de straat woonde toendertijd een jonge lieve langharige vrouw  (retirade juffrouw) met dochtertje in concubinaat met een filmsterachtige minnaar. Deze vrouw ving mij enigszins op en toonde me warmte en genegenheid, evenals een andere daar in de buurt wonende vrouw met lang opgestoken haar, die aardig tegen me deed.Ik heb deze geschiedenis onderzocht en werd daarin bevestigd door gesprekken met een toendertijd naast ons wonende buurvrouw en een iets oudere buurjongen verderop uit de straat. Al doende en onderzoekende ben ik nu verlost van deze oude obsessie veroorzaakt door toenmalige trauma's.

Waves of Love

Love 01c

Keramiek    28x42-x26

  

1997                450  
Dit beeld laat twee heel jonge verliefde mensen zien in een zee van hun gepassioneerde emoties. Zij kijken elkaar diep in de ogen en proberen de geopende koffer met dramatische emotionele geschiedenissen daarop te laten wegdrijven. 

The child

The Child 01b

Keramiek    26x39x22

 

1997                € 450          

Dit beeld laat mijn situatie ten opzichte van mijn oppas-kind met haar moeder zien. Een lieve oude vriendin ging er in haar eentje bijna onderdoor toen de vader zijn verantwoordelijkheid niet nam. Ik ben toen wekelijks gaan functioneren als oppas-vader en geniet daar nog steeds tenvolle van en al doende en positief ervarend genees ik daardoor mijn eigen getraumatiseerde jeugd.

Wondering

Wondering01c

Keramiek   50x42x35

 

1997 niet beschikbaar   
Dit beeld laat mijn passie zien voor kleine kinderen. Het is de uitbeelding van hoe ik me voelde als 27 jarige vader van ons eerste kind. Met daarin o.a. verwerkt onze passievolle verhouding middels het tijdens de ontmaagding in elkaar gestorte bed.

Three of a kind

Vastgelegd20-8-05 00046 (Small)

      Brons 50x28x29

      1999      € 2400,-

Een, oorspronkelijk in klei opgebouwd, beeld van de liefdevolle steun die ik van mijn zoon en twee dochters heb mogen ontvangen in de periode van het dramatisch verwerken van mijn scheiding. Vooral het verlies van mijn dagelijkse vaderschap was voor mij moeilijk en was in mijn onvermogen tot adequaat reageren voor hun erg zwaar.

Problems

Problems

Keramiek    26x31x21

  

1997                € 300           

Dit is en beeld, dat ik heb moeten maken, over mijn herinnering aan de slechtejeugdervaringen tijdens het opgroeien bij mijn ouders met hun door alcohol gekleurde problemen en hun daaruit voortvloeind negatief gedrag

The waterman

De waterman

 Keramiek   28x33x20

  

1997                € 300          

Een beeld van een man die met koffers vol emotionele problemen, welkehij moeilijk kan loslaten, dreigt te verzuipen in de zee des levens. Waarbij iemand al veel dieper wegezonken is, die verdacht veel op zijn moeder lijkt.

Inside myself

Inside myself

Keramiek    78x52x40

  

1997               € 1450
Dit is een gecompliceerd beeld uit een periode dat het na een scheiding zo slecht met me ging dat mijn kinderen zichzelf tegen mijn lastige emotionele gedrag moesten beschermen. Mijn zoon nam ik op mijn rug mee en mijn jongste dochter nam ik op schoot mee, terwijl ik mijn andere dochter van binnen droeg. Hun moeder  hing, hun beschermend tegen mijn toenmalige gedrag ,om mij heen. Een lastig beeld om te maken maar de tijden zijn gelukkig in positieve zin veranderd.

La famille

La famille

Keramiek   30x41x25

 

1997 niet beschikbaar           
Dit is een uitgebeelde herinnering aan een liefdevolle gezinssituatie: het hele gezin wandelend op het strand in Bergen aan Zee. Naar een door, na mijn echtscheiding, kwijtgeraakte polaroid foto, gemaakt door de bevriende fotograaf Peter Schuit.

Emotional balance

Emotional balance

Brons         50x38x29

  

1998             € 2200,-

Een,oorspronkelijk in klei opgebouwd, dramatisch beeld van mijn emotionele situatie direct na mijn scheiding en het nog maar 1 x per 14 dagen zien van mijn dochters. Deze dochters woonden bij hun verzorgende moeder en kwamen dan bij hun, over het verlies van de gezinssituatie, treurende vader en probeerden hem op te vrolijken.

Lucky man !

The family man
Klik hier

Gekleurd keramiek                62x151x38

2003                                               € 2600

Een heerlijk gelukzalig beeld wat ik heb kunnen maken, nadat ik mijn emotionele problemen verwerkt had en in staat was veranwoording te nemen voor mijn verkeerde gedrag naar mijn dierbaren in 't verleden . Ik mocht weer volledig terugkeren in mijn oude rol van gelukkige vader voor mijn kinderen en hun aanhang. Zelfs mag ik als opa mijn kleinkinderen regelmatig liefdevol verzorgen.

Rhebirthing

Rhebirthing
Klik hier

Keramiek      33x33x34

 

1997                 995 

Soms moet je goed nadenken over de wijze waarop jezelf geboren bent. Ook al is dat geen bijster gelukkige ervaring geweest, kun je deze gevoelservaring opnieuw programmeren. Hetgeen getracht is in dit beeld vast te leggen.

Keep in touch

Keep in touch

Brons        33x33x15

  

2002             € 1300
Dit beeld is ontstaan nadat een liefdevolle relatie beëindigd werd, doordat intensief samenleven met elkaar toch niet mogelijk bleek door de verschilllen in levenservaring. Aangezien we elkaar toch ergens diep geraakt hebben, zullen we elkaar steeds blijven opzoeken en onze nieuwe ervaringen uitwisselen.


NF